CO foundation Creating Opertunities GHANA

CO foundation Creating Opertunities GHANA

Dankzij een fantastische donatie van Opnuuj hebben we diverse projecten in Kitase mogen ondersteunen. Wat hebben we veel mensen blij kunnen maken! Hieronder enkele voorbeelden

Children of the light houdt kinderen van de straat door ze na schooltijd te helpen met lezen, schrijven en rekenen op een speelse manier. Een gedeelte van het geld van Opnuuj is besteed aan knutselspullen die we in Nederland hadden gekocht. Knutselspullen om kinderen op een speelse manier cognitief te laten ontwikkelen.
De zusjes Gladys en Alice zijn twee slimme meiden, een tweeling, die door de armoede thuis (moeder veegt straten schoon en krijgt soms weken geen loon, vader is al jarenlang uit beeld) op de aller slechtste school Kitase LA zitten. Beide meisjes hunkeren naar cognitieve uitdagingen om zich te ontwikkelen, welke ze geenszins krijgen op hun huidige school. Ze hebben dromen en het is nog niet te laat. Na overleg met de directrice van “Wisdom”, de beste reguliere school, zijn de meiden getest en konden ze mede door het geld van Opnuuj, starten op hun nieuwe school. Het eerste semester schoolgeld en de administratiekosten, inclusief nieuwe uniformen zijn betaald. We zullen zorg dragen voor continuering de komende jaren. Ze zijn super gemotiveerd, behalen hele goede cijfers en hebben perspectief.